Τι είναι η προπόνηση με ιμάντες και γιατί να την επιλέξετε;

Προπόνηση με ιμάντες - Άσκηση Μάνος

Η προπόνηση με ιμάντες είναι το γνωστό σύστημα TRX που αναπτύχθηκε το 2005 από τον πρώην ναυτικό των ΗΠΑ, Randy Hetrick. Ουσιαστικά, το σύστημα προπόνησης στηρίζεται σε έναν ιμάντα τον οποίο μπορούμε να στερεώσουμε οπουδήποτε – είτε μέσα στο σπίτι ή την εργασία μας, είτε σε εξωτερικό χώρο, είτε στο γυμναστήριο.

Τι είναι όμως η προπόνηση με ιμάντες;

Ένας ιμάντας (λουρί) όπου το πάνω μέρος του συνήθως το κρεμάμε στο ταβάνι ή σε κάποιο δέντρο (για προπόνηση σε εξωτερικό χώρο) ενώ στο κάτω μέρος έχει δύο λαβές για τα χέρια ή τα πόδια μας.

Η αλήθεια είναι πως κάποιος που δεν έχει κάνει ποτέ προπόνηση με ιμάντες, βλέποντας κάποιον να εκτελεί τέτοιου είδους ασκήσεις δε πείθεται και πολύ για την αποτελεσματικότητα της εκγύμνασης. Αν ξεκινήσει όμως να κάνει προπόνηση με ιμάντες, μέσα σε λίγα λεπτά θα πειστεί ακόμα και ο ποιο απαιτητικός ασκούμενος, ότι αυτή η προπόνηση μπορεί πραγματικά να του αλλάξει την ζωή.

Αυτός ο ιμάντας κρύβει ένα μικρό γυμναστήριο!

Με σωστή χρήση και πλάνο μπορεί να σας ανεβάσει πολλά επίπεδα και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.

Τα οφέλη από την προπόνηση με ιμάντες είναι πολλά. Πάμε να δούμε όμως τα πιο σημαντικά:

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις υγιείς ομάδες πληθυσμού, αρχάριους ή προχωρημένους.
  • Δεν απαιτείται γυμναστήριο ή κάποιος συγκεκριμένος χώρος. Μια προπόνηση με ιμάντες μπορεί να γίνει σχεδόν σε κάθε μέρος (γυμναστήριο, γήπεδο, σπίτι κ.α.).
  • Μια σωστά δομημένη προπόνηση με ιμάντα θα σας βοηθήσει να πετύχετε σχεδόν κάθε στόχο που θα βάλετε (απώλεια βάρους, ενδυνάμωση, αύξηση μυϊκής μάζας, αντοχή κ.λπ.).
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης ενεργοποιείται σχεδόν όλο το σώμα μας.
  • Είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους προπόνησης όσον αφορά τους τραυματισμούς.

Προτείνεται: Για όλες τις κατηγορίες του υγιή πληθυσμού, ανεξάρτητα από το επίπεδό τους. Θα το λατρέψουν όσοι απολαμβάνουν την προπόνηση στην φύση.

Μάθετε περισσότερα για…

Μην ξεχνάτε πως τα δύο πρώτα μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν!