Η Νότα, για σοβαρούς λόγους υγείας έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως γυμναστική, σε συνδυασμό με περπάτημα.

Νότα, 60 χρόνων, “Για λόγους υγείας έπρεπε να γυμναστώ”

“Λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας όσοι γιατροί επισκέφτηκα, πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή μου, μου σύστησαν και να αρχίσω γυμναστική. Δεν είχα γυμναστεί ποτέ συστηματικά στη ζωή μου, με κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Έκανα βέβαια παραδοσιακούς χορούς αλλά ήταν κυρίως σε φιλικό επίπεδο. Θέλω να πω, πως δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε “χύναμε ιδρώτα”.

Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμά μου με τον Μάνο, συνειδητοποίησα για πρώτη φορά στη ζωή μου τι θα πει “πραγματική γυμναστική”!

Επέλεξα να γυμνάζομαι όχι στο σπίτι αλλά σε εξωτερικό χώρο και τελικά, είχα δίκιο, ήταν πιο ωραία. Ξεκίνησα να κάνω γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα. Στην αρχή, δε θα το κρύψω πως πονούσα παντού. Μέσα σε ένα μήνα όμως είδα μεγάλη διαφορά στο σώμα μου αλλά, κυρίως, στην υγεία μου. Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε με το Μάνο από κοινού τις δύο φορές την εβδομάδα να τις κάνουμε τρεις.

Η γυμναστική ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου.

Επειδή δεν είχα γυμναστεί ποτέ σε τόσο οργανωμένο επίπεδο, δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ανταποκριθώ. Χάρηκα πολύ όταν είδα πως το σώμα μου δε με έχει εγκαταλείψει. Είναι εκπληκτικό να κάνεις πράγματα σε αυτήν την ηλικία που δε μπορούσες να κάνεις σε νεότερη. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι γιατροί έμειναν εξαιρετικά ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και μου είπαν να συνεχίσω το πρόγραμμά μου.

Να πω την αλήθεια, πίστευα πως το να γυμναστώ ήταν κυρίως για λόγους ομορφιάς και όχι για λόγους υγείας. Δεν περίμενα ποτέ το πόσο καλό θα έκανε η γυμναστική στην υγεία μου.”