Η Άννα όταν τη γνώρισα ήταν “Άγχος, τσιγάρο, καφές και καθόλου γυμναστική”. Η ίδια σήμερα μας μιλάει για τη φυσική της κατάσταση.

Άννα, 42 χρόνων “Άγχος, τσιγάρο, καφές και καθόλου γυμναστική”

“Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, κάπου άφησα τον εαυτό μου. Η εργασία μου απαιτεί πολλές ώρες στον υπολογιστή και είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Είχα καταλήξει να είμαι καθημερινά με πολλούς καφέδες, πολλά τσιγάρα (πάνω από δύο πακέτα) και φυσικά, καθόλου γυμναστική. Έφτασα στο σημείο – λόγω έλλειψης χρόνου – να σταματήσω και το περπάτημα.

Όπως ήταν φυσικό, το σώμα μου αλλά κυρίως η ψυχή μου άρχισαν να με εγκαταλείπουν.

Το άγχος κυρίευε τις μέρες μου και έφτασα σε σημείο να χάνω ακόμα και τον ύπνο μου. Οι πόνοι στη μέση και τον αυχένα ήταν καθημερινοί και συνεχόμενοι. Όσες φορές και αν πήγα σε ορθοπεδικό, οι εξετάσεις μου έβγαιναν καθαρές και συνεχώς μου τόνιζε πως έπρεπε να κάνω γυμναστική. Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να γυμναστώ. Αφενός βαριόμουν απίστευτα τη γυμναστική και αφετέρου δεν είχα χρόνο.

Όταν γνώρισα τον Μάνο, μιλούσε συνεχώς για τη γυμναστική και την περιέγραφε με τρόπο… όπως εγώ θα περιέγραφα ένα χάμπουργκερ! Θυμάμαι μου είχε πει “Σήμερα δεν έχω προλάβει να κάνω γυμναστική και αισθάνομαι σάπιος”. Σκέφτηκα πως δεν μπορεί να σοβαρολογεί. Με τα πολλά, κατάφερε να με πείσει να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα. Ήταν και τα δύο πρώτα μαθήματα δωρεάν, επομένως δεν έχανα κάτι να δοκιμάσω.

Όταν ξεκινήσαμε την πρώτη προπόνηση, μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον καθώς μέσα στο προπονητικό μου πρόγραμμά είχε εντάξει και τις πολεμικές τέχνες, στις οποίες είχα και έχω μία αδυναμία. Η ώρα της γυμναστικής μαζί του πέρασε και ούτε που το κατάλαβα. Τελειώνοντας τη γυμναστική είδα άμεσα αποτελέσματα, ειδικά ως προς το άγχος.

Ένοιωθα μία γλυκιά κούραση και ηρεμία. Το άγχος επιτέλους υποχώρησε.

Αποφάσισα να συνεχίσω τα μαθήματα μαζί του. Κάνουμε μάθημα δύο φορές την εβδομάδα. Οι πόνοι σε μέση και αυχένα εξαφανίστηκαν οριστικά. Το άγχος περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό και κατάλαβα πως όσο επώδυνη ή βαρετή είναι η γυμναστική, είναι πραγματικά απαραίτητη. Κάτι άλλο σημαντικό για εμένα είναι πως ο Μάνος δεν προσπάθησε να μου κάνει παρατήρηση για το τσιγάρο ή τη διατροφή μου. Αν μου έκανε παρατήρηση ή ήταν επιτακτικός όπως άλλοι εξυπνάκηδες που είναι personal trainer και γιατροί μαζί, τότε σίγουρα θα είχα σταματήσει.”